Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Denuncien que l’Ajuntament de Perpinyà impedeix desplegar una estelada al Castellet en la Diada de la Catalunya del Nord

L’organització de la manifestació d’aquest dissabte hi veu “censura” per part de l’alcalde d’ultradreta, Louis Aliot

Frederic Sabartés 06/11/2021
No hi havia hagut mai problemes per posar l'estelada al Castellet de Perpinyà

Els organitzadors de la Diada a la Catalunya del Nord denuncien “censura política i traves administratives” per part de l’Ajuntament que lidera l’ultradretà Louis Aliot. El col·lectiu 7 de novembre assegura que el consistori es nega a que es desplegui una estelada al Castellet. Això no havia passat des des del 2004. A més, els organitzadors també carreguen contra l’Ajuntament perquè els ha negat per primera vegada ocupar les places Verdun i Victoria que es troben al voltant del Castellet, així com poder instal·lar una tarima i un punt de llum i sonorització per l’acte final de la manifestació. També els recorda que el passat 12 d’octubre sí que es van exhibir banderes espanyoles a la ciutat en motiu de la festa del Pilar.

Finalment, el Col·lectiu 7 de novembre convida totes les entitats i veïns de la ciutat i “a no tenir por al feixisme institucionalitzat”. També demana “desobeir pacíficament i, més que mai, cercar la unitat contra l’extrema dreta” i sortir al carrer per “reivindicar i lluitar pels drets més bàsics com són la llibertat d’expressió, de reunió i de manifestació”.