Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024

Catalunya Nord: La presidenta del Consell General dels Pirineus Orientals demana a Macron ajuda contra la sequera

Malherbe diu que la Catalunya Nord pot viure "una catàstrofe humana per manca de suport i ajudes urgents"

|

- Publicitat -

La sequera està impactant a la Catalunya Nord. La presidenta del Consell General dels Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe, va enviar ahir una carta al president de la República Francesa, Emmanuel Macron.

Publicitat

A la missiva li demana la creació d’un “fons solidari” adreçat als pagesos “que veuen destruïts els seus conreus”. Una altra de les peticions a l’Estat és que proporcioni un helicòpter per combatre els possibles incendis, com el que hi va haver fa pocs dies a Cervera de la Marenda. Malherbe avisa d’un “desastre ecològic i econòmic” que podria desembocar en “una catàstrofe humana per manca de suport i ajudes urgents”.

Per Malherbe, la situació més urgent és la dels pagesos nord-catalans: “Les collites estan en perill i els conreus potser no es podran salvar. L’arbrat, l’horta, la ramaderia i la viticultura han de fer front a la manca d’aigua”, diu la carta. Hi afegeix que “és, doncs, urgent que l’Estat doni suport, conjuntament amb les autoritats locals competents, a la creació d’un fons de solidaritat per garantir un suport immediat als agricultors que veuran destruïts els seus conreus”.

La carta també posa èmfasi en la prevenció d’incendis, arran de l’incendi de Cervera de la Marenda. Hi explica que els bombers de la Catalunya Nord ja han hagut d’apagar 400 incendis des de principis d’any. També hi diu que el Departament dels Pirineus Orientals ha augmentat en 4 milions i mig d’euros el pressupost dels bombers però que “no n’hi ha prou” i per això demana suport a l’Estat.

Et pot interessar  Rull transmet a Lluís Puig que defensarà els seus drets i que "ben aviat" s'asseurà a l'escó del Parlament
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut