Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Ara Eivissa vol que es destini a usos socials un hotel de luxe públic per a militars

Es tracta d'una mena d'hotel de luxe sostingut amb diners públics per a ús privatiu dels militars espanyols

|

- Publicitat -

La formació sobiranista Ara Eivissa demana que la residència militar “Héroes de Filipinas” de Sant Antoni de Portmany es destini a polítiques socials. Des del seu punt de vista, aquest és un edifici públic “completament mort” que només serveix per tal que hi vagin a descansar comandaments de l’exèrcit espanyol. Es tracta d’una mena d’hotel de luxe sostingut amb diners públics per a ús privatiu dels militars espanyols. Les fotografies del recinte publicades a internet mostren piscina, bar i tota mena de luxes propis d’un resort. La informació que apareix publicada explica que té 21 habitacions i, fins i tot, amb pistes de tennis. 

Publicitat

En un comunicat, Ara Eivissa explca que la capacitat de l’edificació està “completament infrautilitzada” i demanen que l’immoble sigui cedit a l’administració autòctona per tal que es destini a polítiques socials.

Expliquen, també, que aquestes instal·lacions ja van ser demanades en els moments més durs de la pandèmia i que el Ministeri de Defensa va rebutjar la petició. El govern de les Illes Balears va demanar el novembre de 2020 que l’edifici fos cedit per allotjar-hi immigrants que estaven arribant a les costes d’Eivissa i Formentera però el ministeri espanyol no ho va permetre.

Al mateix comunicat també hi parlen de l’ús dels locals que ara mateix no s’estan utilitzant: “proposem l’aprofitament dels nombrosos locals ja construïts i sense utilitzar al municipi per la creació d’un o més Centres Socials Municipals, gestionats per les mateixes associacions i col·lectius socials, culturals, juvenils i artístiques. Aprofitar aquests locals en lloc de construir sense mesura és tenir cura territori però també de les persones del municipi”.

Et pot interessar  El PP guanyaria les eleccions al Parlament de les Illes Balears, segons el sondeig d'IB3

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió