Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

Aquests són els tres edificis més lletjos dels Països Catalans

A Sant Just Desvern, Palma de Mallorca i Alacant són les ciutats on es troben

Gerard Sesé
Gerard Sesé 22/08/2020

Aquests són els tres edificis més lletjos dels Països Catalans segons una estrafolària llista feta per un digital d’economia i tecnologia, Business Insider, que analitza el conjunt de l’Estat espanyol.

Aquestes construccions que, certament, no destaquen per la seva bellesa, equilibri amb l’entorn i per la seva arquitectura es troben a Sant Just Desvern, Palma de Mallorca i Alacant.

Segons aquest llistat, l’edifici més lleig de Catalunya és el Walden 7. Un edifici emblemàtic del Taller d’Arquitectura, localitzat al municipi de Sant Just Desvern (Baix Llobregat), i inclòs a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El seu arquitecte va ser Ricardo Bofill. El projecte va néixer l’any 1970, com un intent de materialitzar una utopia. L’edifici va ser dissenyat per un grup de treball interdisciplinari format per enginyers, psicòlegs, filòsofs i arquitectes, entre els quals hi havia Anna i Ricard Bofill Leví, Salvador Clotas, Ramón Collado, José Agustín Goytisolo, Joan Malagarriga, Manuel Núñez Yanowsky, Dolors Rocamora i Serena Vergano. El 1973 es realitzà el projecte de l’obra i el 1975 es finalitzà.

A les Illes Balears selecciona l’edifici d’oficines de GESA, contruït l’any 1963 per Josep Ferragut, Tot i ser força desagradable a la vista, va significar tota una revolució dins l’arquitectura balear, a causa de la introducció d’un nou concepte de funcionalitat.

Al País Valencià trobem l’edifici més lleig al barri de la Goteta d’Alacant. La construcció és coneguda pels ciutadans com amb el malnom de “la Piràmide” tot i que oficialment és l’Edifici Mont-real.