Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

Els andorrans tindran una hora cada dos dies per sortir a “estirar les cames”

Els passejos s’han de fer de forma ordenada i “amb responsabilitat” per evitar un rebrot

Avatar
Agències 14/04/2020
ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet

Els andorrans tindran una hora cada dos dies per sortir a “estirar les cames” encara que segueixin en vigor restriccions per evitar contagis de coronavirus, ha anunciat aquest dilluns el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet; la mesura es preveu que pugui ser efectiva aquesta mateixa setmana.

“És ben sabut que les persones necessiten, tant per la seva salut mental com per a la seva salut física, com per a la seva mobilitat, per a la prevenció de moltes malalties i per l’estat del sistema immunològic, que ha de lluitar contra la Covid-19, del sol, de l’aire i la mobilitat”, ha justificat el titular de la cartera de Salut.

Així, s’espera que entre aquest dijous i divendres ja es pugui implementar la mesura, que permetrà sortir una hora cada dos dies a les persones: els dies parells els ciutadans que viuen en edificis de nombre parell, i els dies senars aquells d’edificis amb nombre senars.

El passeig ràpid o fúting –no es permetran altres activitats– s’haurà de fer en un radi de dos quilòmetres del domicili i s’haurà d’escollir entre les 6.00 i les 9.00 o entre les 19.00 i les 21.00.

Es reserva per a les persones més vulnerables la franja horària entre 12.00 i les 14.00; les altres hores es distribuiran entre la resta de la població per sortir i passejar amb la família.

Els passejos s’han de fer de forma ordenada i “amb responsabilitat” per evitar un rebrot; l’evolució epidemiològica apunta a una estabilització dels casos, tal com ha sostingut el Govern.

“Seguirem confinats, no podrem dates perquè les dates les ha de posar l’estat de la pandèmia. A cada moment l’alerta sanitària és la que ens anirà dient si podem o no començar el desconfinament”, ha manifestat Martínez Benazet.