Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El govern andorrà passa de la bandera catalana en la visita oficial del president Aragonès

Malgrat la negativa andorrana, el president va acceptar la seva col·laboració amb els Jocs Olímpics Espanyols d’hivern

Redacció 12/02/2022

Cal fer una visita oficial a Andorra i que aquest país et negui la bandera catalana per la pressió del govern espanyol?

Mantenir un perfil baix comporta conseqüències, Catalunya ja no és un problema per Espanya que aconsegueix amb pressió eliminar el conflicte. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha recollit el guant que el cap de govern d’Andorra, Xavier Espot, li ha ofert per prendre part de la candidatura dels JJOO d’hivern de 2030 organitzats pel govern espanyol. Aragonès ha dit que per enfortir el projecte es precisa de la “col·laboració necessària” de tots els territoris. La candidatura ara es troba en un estadi tècnic i serà aquest treball el que determini l’abast i les característiques de la col·laboració d’Andorra en el projecte dels Jocs d’hivern.

Els Jocs Olímpics espanyols de 2030

Quant a les declaracions del president d’Aragó, Javier Lambán, en les quals ha afirmat que veu el seu territori amb “més capacitat” que Catalunya per organitzar els Jocs d’hivern, el president de la Generalitat li ha respost que “no es tracta de competir i sí de col·laborar” per l’èxit de la candidatura olímpica. Mentre, el cap de govern d’Andorra, Xavier Espot, ha dit que s’ha de deixar treballar l’equip tècnic i que un cop es coneguin les conclusions d’aquest document serà el moment d’opinar des de la vessant política.

Andorra ofereix col·laboració pels Jocs Olímpics Espanyols però li nega la bandera catalana en la recepció al president Aragonès

Pel cap de Govern del Principat vagin on vagin les proves “aquesta candidatura repercutirà de manera positiva” en el conjunt del Pirineu. Espot creu que la col·laboració d’Andorra ha de ser “positiva” per assegurar l’èxit de la candidatura. Sense voler a entrar a concretar el grau de col·laboració del Principat en el projecte, el líder de l’executiu andorrà ha posat en valor la capacitat hotelera que poden oferir, les pistes de descens homologades de les estacions d’esquí andorranes, la magnitud de quilòmetres esquiables dels complexos de neu d’Andorra i la capacitat en l’organització de grans competicions.