Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Andorra signa amb França un acord per homologar el certificat covid

Arriben al Principat 12.000 dosis de la vacuna contra la covid-19 des de França

Agències 13/07/2021
El ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet, i l'ambaixador francès a Andorra, Jean-Claude Tribolet, se saluden després de signar l'acord

El ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet, i l’ambaixador francès a Andorra, Jean-Claude Tribolet, han signat aquest dimarts un acord de col·laboració perquè França homologui el certificat covid-19 del Principat i sigui reconegut pels estats membres de la Unió Europea (UE). Segons ha informat el Govern d’Andorra mitjançant un comunicat aquest dimarts, el nou certificat que emetrà el Principat inclourà un codi QR que permetrà que les dades epidemiològiques de l’usuari es puguin llegir d’una manera “més ràpida i automatitzada”.

Aquest certificat l’obtindran les persones que hagin completat la pauta de vacunació, a més de les que hagin passat la malaltia els darrers sis mesos o s’hagin fet una prova diagnòstica –PCR o TMA– les darreres 72 hores. La signatura d’aquest conveni s’emmarca en el “bon enteniment i l’estreta col·laboració” entre el Govern d’Andorra i la República de França, i sorgeix de l’acord al qual van arribar el cap de govern, Xavier Espot, i el primer ministre francès, Jean Castex, a París el passat 22 de juny.

ARRIBADA DE 12.000 VACUNES DES DE FRANÇA
Aquesta setmana han arribat a Andorra 12.000 dosis de la vacuna contra la covid-19 procedents de França, fet que “ha evidenciat” un altre cop la col·laboració entre França i el Principat en la lluita contra la pandèmia. Es tracta de vaccins del laboratori Moderna que permetran immunitzar 6.000 persones i que s’afegeixen a les 18.000 dosis d’Oxford/AstraZeneca rebudes des de França des de començament d’any.

En aquest punt, el Govern andorrà recorda que el subministrament i trasllat de vaccins a través dels estats veïns membres de la UE és un dels mecanismes que Andorra té per aprovisionar-se i s’emmarca en el mecanisme de la UE perquè tota la regió es vagi immunitzant al mateix ritme. Un altre mecanisme per rebre vacunes és el projecte Covax, que assegura que tots els països adherits puguin comprar vacunes en igualtat de condicions.