Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

Andorra sí que aposta fort pels tests d’antígens

Abraça la teoria de Mitjà i inverteix prop d’un milió d’euros en aquests tests ràpids

Redacció
Redacció 21/12/2020
El ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet

El Govern d’Andorra ha invertit gairebé 900.000 euros en tests ràpids d’antígens, que són “el present i el futur” de la gestió de la pandèmia, segons ha expressat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en roda de premsa aquest dilluns.

De moment s’han rebut 100.000 proves, que s’estan repartint gratuïtament a tota la població resident major de sis anys perquè s’autocribi abans d’assistir a una reunió o festa familiar durant aquestes festes de Nadal.

Segons Martínez Benazet, en els dies vinents es rebrà una segona remesa i serà possible facilitar un segon test a tota la població de cara a finals d’any.

Amb aquestes proves es vol reduir el risc de contagi durant les celebracions nadalenques, tot i que no eximeixen de mantenir les altres mesures de prevenció: reunions d’un màxim de 10 persones (comptant menors), l’ús de mascareta mentre no es menja o beu, mantenir distàncies, ventilació freqüent de les estades, i higiene de mans i distància social, entre d’altres.

Andorra és “el primer país” que realitza una estratègia basada en els tests ràpids d’antígens durant aquestes festes, el que ha estat lloat per part del científic nord-americà William A. Haseltine en un article publicat a la revista ‘Forbes’, ha manifestat el titular de Salut. Una estratègia que també demanava el doctor Oriol Mitjà per a Catalunya.