Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Andorra començarà a vacunar contra la Covid-19 a principis de gener

|

- Publicitat -

El ministre de Salut d’Andorra, Joan Martínez Benazet, ha avançat que “està previst que a principis de gener del 2021” se subministrin a Andorra les primeres dosis de la vacuna contra la Covid-19, segons s’exposa en un comunicat de premsa emès pel Govern del país aquest dilluns.

Publicitat

Seran vacunes de Pfizer provinents de l’Estat espanyol i es proporcionaran inicialment als residents i professionals dels centres sociosanitaris andorrans, “considerats un dels col·lectius més vulnerables davant la Covid-19”.

La vacunació s’estendrà progressivament a tota la població “atenint-nos a diferents criteris, principalment el risc per a la salut i el grau d’exposició a virus” i s’exclourà a les persones que tinguin test serològic positiu (immunes i amb anticossos, indica la nota de premsa.

Martínez Benazet ha explicat que Andorra compta amb diferents vies per adquirir vacunes, “que reforcen l’estratègia de Govern per fer front a la pandèmia, que aniran arribant al país de manera evolutiva i progressiva”, resumeix el comunicat.

Concretament, a través de la Unió Europea, França amb la vacuna de la farmacèutica Moderna i Espanya amb la de Pfizer, aprovisionaran a Andorra “d’una manera equitativa” i s’espera que les primeres dosis arribin al Principat aproximadament al mateix temps que als països veïns.

En paral·lel, Andorra també compta amb el compromís per adquirir unes 26.400 vacunes AstraZeneca durant el primer trimestre del 2021, a través del mecanisme COVAX Facility, liderat per l’organització internacional GAVI.

“Com més població estigui vacunada, abans acabarem amb la transmissió de virus i abans podrem sortir de la pandèmia i tornar a la normalitat”, ha manifestat el ministre de Salut.

Martínez Benazet ha exposat que el procés de vacunació cal entendre-ho com un procés evolutiu: “No és un procés de vacunació que comença un dia concret i acaba a final del mes, sinó que és un procés que durarà uns mesos fins que tinguem gran part de la població vacunada”, recull la nota de premsa.

Et pot interessar  Andorra dona exemple en la lluita per preservar la llengua: obligatori saber català per obtenir o renovar el permís de residència

Més de 7.800 casos

Al Principat d’Andorra s’han diagnosticat un total de 7.875 casos de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia; 7.018 dels quals s’han comptabilitzat en la segona onada.

Al seu torn, 7.318 persones han superat la malaltia (7018 de la segona onada), mentre que s’han registrat un total de 78 defuncions amb coronavirus SARS-CoV-2.

Actualment hi ha 474 casos en actiu, 18 d’ells hospitalitzats; tres pacients es troben a la unitat de cures intensives, dos dels quals amb ventilació mecànica.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió