Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Allau de queixes a Andorra per discriminacions lingüístiques

La majoria de les queixes interposades pels ciutadans fan referència a la retolació i al publicitat dels establiments, que són en llengua castellana i no pas en català

|

- Publicitat -

Les autoritats andorranes estan rebent una allau mai vista de queixes relacionades amb les discriminacions lingüístiques contra la llengua catalana. La majoria de queixes interposades es dirigeixen a establiments que no atenen correctament en català; a la vegada, també hi ha un gran nombre de queixes respecte a les retolacions i les publicitats dels establiments denunciats, les quals tampoc no són en català.

Publicitat

Tal com informa VilaWeb, l’any 2022 va haver-hi un total de 88 actuacions del servei de política lingüística andorrà, un increment molt marcat respecte les xifres de l’any anterior, quan només van registrar-se 34 actuacions. Durant els tres primers mesos d’aquest any 2023, s’han rebut una vintena de queixes.

La majoria de les queixes interposades pels ciutadans fan referència a la retolació i al publicitat dels establiments, que són en llengua castellana i no pas en català, malgrat que és l’única llengua oficial d’Andorra. Els establiments incompleixen els articles 15 i 17 de la llei d’ordenació de l’ús de la llengua oficial. Malgrat l’allau de queixes, fins ara no s’ha imposat cap sanció econòmica als establiments, ja que aquests acostumen a recular i corregir els errors, a la vegada que des del servei de política lingüística el que es vol és conscienciar sobre la llengua catalana i promoure-la, i no pas castigar.

El director de Política Lingüística, Joan Sans, apunta que la principal explicació a l’augment de queixes és que els ciutadans estan cada vegada més sensibilitzats amb la llengua.

Et pot interessar  Més estudiants estrangers que aprenen català: la UPF dobla els estudiants matriculats en un any
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió