Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023

On són i què defensen els antivacunes?

|

- Publicitat -

És innegable que la crisi sanitària de la COVID-19 ha intensificat la vigilància social. Potser perquè s’ha evidenciat que la llibertat individual també afecta la col·lectiva. Ras i curt, per la irresponsabilitat aliena pots quedar-te sense les teves somiades vacances. Tothom opina què han de fer els altres sovintejant una doble vara de mesurar: una que s’usa per jutjar l’actuació dels confraternals ciutadans i l’altra que es reserva per a un mateix.

Publicitat

També hi ha hagut aquesta vigilància a les xarxes socials. De fet, qualsevol pot llegir reposades i respectuoses piulades a la plataforma de l’ocellet blau, expressades a dojo, com si fossin la via principal per combatre el virus. Això no obstant, un dels col·lectius menys visible ha estat el dels obertament antivacunes.

És a dir, aquell grup social que més enllà de tenir un raonable recel per les vacunes desenvolupades en temps rècord, pensa que “és pitjor el remei que la malaltia”, que l’aclaparadora evidència científica és una barroera propaganda d’un estat controlador que frisa per posar xips als ciutadans.

Em pregunto què se n’ha fet dels antivacunes. Han decidit camuflar-se en la multitud i viure “de paisà” mentre es beneficien dels avantatges que suposa la vacunació social? Silenciosament han decidit passar-se al club de la xeringa, essent conscients de la seva responsabilitat ciutadana al viure en una comunitat? Estan preparant una poderosa campanya antivacunes que llançaran quan la crisi de la COVID-19 permeti normalitzar la situació al primer món gràcies a aquests medicaments?

M’agradaria que m’ho expliquessin. Que em donessin arguments sobre per què no volen accedir al privilegi que suposa la vacunació. Segurament, també ho volen molts altres joves que han esperat pacientment el seu torn i han respectat la llei. Molts dels quals encara no se’ls ha permès vacunar-se i a qui se’ls demonitza diàriament. Si hi ha algun antivacunes que m’ho vulgui explicar, estaré encantat d’escoltar-lo. Això sí, li demanaré que ho faci respectant la distància, que aquesta mesura de seguretat, suposo que la compleix.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió