Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

‘Okdiario’, de nou al descobert: la seva catalanofòbia els fa publicar un titular fals

És la segona informació manipulada que li retreuen avui al digital espanyolista

|

- Publicitat -

“Sánchez quiere obligar a que los niños de toda España estudien catalán”. Així titulava ‘Okdiario’, el diari espanyolista dirigit per Eduardo Inda, un article publicat el passat dilluns i que -ara- els periodistes de ‘Maldito Bulo’ s’han encarregat de desmentir.

Publicitat

Per començar, aquesta suposada voluntat del president del Gobierno, Pedro Sánchez, es basa en una proposició de llei presentada pel Grup Socialista al febrer de 2017; quan Sánchez no era Secretari General del PSOE. Des que és president, segons apunten a ‘Maldito Bulo’,  tampoc s’ha presentat cap decret en aquest sentit.

Tot i que ‘Okdiario’ es refereix en el cos de la notícia a la proposició de llei del 2017, el titular (allò que més impacta en el lector) està clarament manipulat per induir-lo a la catalanofòbia que han demostrat predicar en diverses ocasions. Així ho demostra també el fet que només es refereixi al català, quan la proposta també inclouria l’aprenentatge de la resta de llengües cooficials de l’Estat espanyol, com el gallec o l’Euskera.

A més, el fet que parlin “d’obligar que els nens de tota Espanya estudiïn català” posa de manifest la seva voluntat de difondre un titular fals, ja que la proposició de 2017 parla sobre “mesures de foment” pel que fa a l’estudi d’aquestes llengües i no pas d’obligatorietat. Des del mateix Grup Socialista, han confirmat a ‘Maldito Bulo’ que la mesura proposava facilitar l’estudi voluntari d’aquestes llengües, no fer-lo obligatori.

Aquesta és la segona informació manipulada que li retreuen avui al digital. També ha compartit una notícia a Twitter on assegurava que “Aena va obrir dues vegades ex professo l’aeroport de Castelló perquè Sánchez anés de festa”. Aena ha desmentit això públicament, dient que ells no gestionen aquest aeroport.

Et pot interessar  "Esto es España": espanyolistes ataquen el camp de la UE Siurana el dia abans del debut de lliga

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió