Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Octuvre avança contingut de la seva investigació dels Jocs Olímpics i critica l’opacitat del projecte

La plataforma d’Albano-Dante Fachín i Marta Sibina ha tingut accés a un informe confidencial que “tracta sobre com convèncer la població sobre la necessitat d’organitzar uns JJOO”

Redacció 07/02/2022

Octuvre ha compartit informació inèdita sobre els Jocs Olímpics d’Hivern. A través d’un fil de Twitter, volen posar llum sobre l’opacitat que envolta el projecte i avancen que publicaran un vídeo un cop finalitzada la investigació.

La plataforma d’Albano-Dante Fachín i Marta Sibina ha tingut accés a un document confidencial, un informe “que, entre altres coses, tracta sobre com convèncer la població sobre la necessitat d’organitzar uns JJOO” i que està impulsat per la Generalitat, els ferrocarrils, l’Ajuntament de Barcelona i “ajuntaments dels Pirineus”.

Això ja planteja una sèrie de dubtes. Si Ada Colau ja s’ha manifestat en contra de la candidatura, per què hi apareix el seu consistori? Per altra banda, Octuvre explica que desenes d’alcaldes dels Pirineus han denunciat que no tenen informació. “Per què existeix un document de més de 160 pàgines i està amagat?”, reflexionen.

A més, la plataforma assegura que ja s’han fet 12 informes encarregats a empreses privades com Sinergia EDM (Energia, Dret i Medi Ambient), empresa fundada per Joan Herrera (ICV) i Joan Ignasi Elena (PSC/ERC), fet que veuen sospitós.

“Les mentides i manipulacions que estem sentint són possibles gràcies a una opacitat que dinamitarem”, reivindiquen des d’Octuvre.