Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Nuet proposa “explorar acords” amb Catalunya en Comú i ERC per anar junts a les eleccions espanyoles

El secretari general de Comunistes de Catalunya ha impulsat una resolució política aprovada pel comitè central del partit que ara debatrà la militància

|

- Publicitat -

El secretari general de Comunistes de Catalunya, Joan Josep Nuet, proposa que s’explorin acords amb Catalunya en Comú i amb ERC per anar junts a les eleccions espanyoles del proper 28 d’abril. Aquesta proposta forma part d’una resolució política impulsada pel mateix Nuet i que ha estat aprovada pel comitè central de Comunistes de Catalunya. El document es debatrà ara entre la militància fins al 7 de març.

Publicitat

Segons la resolució aprovada, que el mateix Nuet ha fet pública a través de Twitter, “el partit no pot estar absent de l’escenari sortint del 28-A”. D’altra banda, el document també preveu una “recomposició” de l’espai polític de “l’esquerra transformadora” quan s’acabi el cicle electoral amb les eleccions al Parlament.

La resolució política aposta per “una proposta valenta que connecti amb la majoria social treballadora i agermani de nou els pobles lliures d’Espanya” de cara a les eleccions espanyoles anticipades. Dels escenaris que preveu que poden sorgir del 28-A aposta per la suma de les esquerres i el sobiranisme. I alerta que les altres dues opcions són la suma del “tripartit de dretes extremes” o la suma de PSOE i Cs que, segons el document, suposaria “la renúncia del PSOE a l’esquerra”.

Pel que fa a la “recomposició” de l’espai dels comuns que augura quan acabi el cicle electoral, la resolució política aposta perquè Comunistes de Catalunya no quedi silenciat o menystingut. Segons el document, aquesta recomposició afectarà especialment Catalunya en Comú i a Unidos Podemos i s’hauran d’incorporar els “impactes” del judici i la sentència del Tribunal Suprem en les relacions entre Catalunya i Espanya.

Et pot interessar  ERC i comuns forcen un ple extraordinari a Barcelona perquè Sánchez faci efectiva la regulació de preus del lloguer

Entre el 22 de febrer i el 7 de març es debatrà aquesta resolució entre el conjunt de la militància. I està previst que el comitè executiu es reuneixi el 7 de març i el comitè central ho faci el 9 de març.

Comunistes de Catalunya és un partit polític que forma part d’Esquerra Unida i Alternativa, una federació de partits. A través d’un comunicat, el partit ha volgut deixar clar que s’ha iniciat un debat “franc i serè” sobre les eleccions espanyoles i que l’acord el prendrà el partit en seu conjunt després del debat en el si de la militància. “Per respecte al debat democràtic els acords només es faran públics quan s’hagin pres fermament, i en els òrgans de debat i decisió que pertoca”, conclou el comunicat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió