Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

Nova topada entre ERC i JxCat, ara a Montgat

Funtané (ERC) titlla la possible moció de censura de “pacte antinatura” i adverteix que podria tenir “conseqüències”

Redacció
Redacció 30/11/2019
Rosa Funtané, alcaldessa de Montgat | ACN

L’alcaldessa de Mongat, Rosa Funtané (ERC), afirma que la moció de censura que el PSC, JxCat, Som i Cs estan ultimant “és un pacte antinatura” sense “cap mena de recorregut”. En una entrevista amb l’ACN, la batlle s’ha mostrat decebuda perquè assegura que aquestes formacions estan “traint” les seves ideologies i els votants que van confiar-hi el passat 26-M.

Així, considera “lògic” que la direcció comarcal de JxCat estigui valorant expedientar els seus regidors en aquest poble perquè “estan actuant contra els ideals del partit”. Alhora adverteix que si la moció acaba prosperant l’acord entre ERC i JxCat al Consell Comarcal podria ressentir-se. “Tot pacte es basa en la confiança i si aquesta es trenca pot haver conseqüències”, ha etzibat.

Rosa Funtané assegura que des de l’endemà del 26 de maig el PSC, JxCat, Som i Cs van iniciar converses per evitar que ERC, la força més votada, assumís l’alcaldia. “Nosaltres vam estendre la mà a totes les formacions que recolzen el dret a l’autodeterminació i el benestar social, però vam veure que ens tancaven moltes portes”, ha comentat la republicana que ha recordat que finalment només van poder obtenir el suport dels comuns.

La batlle no ha entrat a opinar sobre els motius d’aquesta creuada contra la seva persona, tot i que sí que ha considerat que hi ha “molts personalismes”. Funtané ha carregat contra el regidor de Cs, Luís Antonio Fariña, que ha posat en marxa la maquinaria per passar a ser regidor no adscrit. “El fet de prescindir de la marca i cenyir-se als seus interessos personals denota una manca de principis”.

Tot i això, ha assenyalat que si la moció acaba prosperant l’acord e entre ERC i JxCat al Consell Comarcal del Maresme se’n podria ressentir. “Tot pacte es basa en la confiança i si aquesta es trenca pot haver conseqüències, ha advertit la batlle que ha considerat que els regidors de JxCat a Montgat “no estan tenint en compte aquestes conseqüències”.

Relacionats