Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Nova discriminació lingüística al País Valencià: “El que has de fer és parlar en la llengua de tots”

Fastigosa mostra de menyspreu d’una funcionària a un home de 80 anys per parlar valencià en comptes del “castellà, la llengua més bonica del món”

Redacció 08/04/2022
Twitter: L'Esquerra de Crevillent

Un veí de Crevillent (el Baix Vinalopó) de quasi 80 anys ha estat víctima de discriminació lingüística per part d’una funcionària de la localitat, segons informa Nosaltres La Veu. L’home va acudir al Jutjat de Pau per resoldre un tràmit burocràtic al seu net. En el moment de dir el número del DNI va dir “vint” i la treballadora en va fer befa, repetint la paraula i dient, en castellà: “No t’entenc”.

Amb bona voluntat, l’home es va llevar la mascareta per facilitar la comprensió, però la funcionària va dir, altivament que era del Baix Segura “i allí parlem castellà, la llengua més bonica del món”. “El que has de fer és parlar en la llengua de tots”, va afegir sense cap mena de vergonya.

L’home no es va deixar intimidar i va mantenir la seva llengua. Una persona va intervenir per fer costat al veí i defensar-lo, ja que tenia “tot el dret del món” a ser atès en valencià. Finalment, la funcionària va acabar atenent el veí. Tanmateix, és del tot inacceptable que una persona que treballa per l’administració pública menystingui els catalanoparlants d’aquesta manera.

L’Esquerra de Crevillent, coalició local que governa el municipi amb Compromís i PSPV, ha condemnat aquesta discriminació lingüística a través de les xarxes socials i ha expressat “la solidaritat amb la persona que l’ha patit”.