Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Nova discriminació lingüística al País Valencià: “El que has de fer és parlar en la llengua de tots”

|

- Publicitat -

Un veí de Crevillent (el Baix Vinalopó) de quasi 80 anys ha estat víctima de discriminació lingüística per part d’una funcionària de la localitat, segons informa Nosaltres La Veu. L’home va acudir al Jutjat de Pau per resoldre un tràmit burocràtic al seu net. En el moment de dir el número del DNI va dir “vint” i la treballadora en va fer befa, repetint la paraula i dient, en castellà: “No t’entenc”.

Publicitat

Amb bona voluntat, l’home es va llevar la mascareta per facilitar la comprensió, però la funcionària va dir, altivament que era del Baix Segura “i allí parlem castellà, la llengua més bonica del món”. “El que has de fer és parlar en la llengua de tots”, va afegir sense cap mena de vergonya.

L’home no es va deixar intimidar i va mantenir la seva llengua. Una persona va intervenir per fer costat al veí i defensar-lo, ja que tenia “tot el dret del món” a ser atès en valencià. Finalment, la funcionària va acabar atenent el veí. Tanmateix, és del tot inacceptable que una persona que treballa per l’administració pública menystingui els catalanoparlants d’aquesta manera.

L’Esquerra de Crevillent, coalició local que governa el municipi amb Compromís i PSPV, ha condemnat aquesta discriminació lingüística a través de les xarxes socials i ha expressat “la solidaritat amb la persona que l’ha patit”.

Et pot interessar  Viggo Mortensen: "No entenc com algú pot tenir alguna cosa en contra de cuidar el català"
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut