Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024
Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024

Nova discriminació lingüística a la sanitat valenciana: “En castellano, en castellano”

|

- Publicitat -

Un pacient del centre de salut de Biar (Alt Vinalop) ha denunciat una “doble discriminació lingüística”. A través d’un fil de Twitter, l’usuari ha explicat que va iniciar la conversa en valencià, però que ràpidament algú del personal va provar d’imposar-li el castellà. “En castellano, en castellano. Que el valenciano…”, resumeix, criticant que es tractava d’un “acte reflex” i que ni tan sols el va escoltar per veure si l’entenia.

Publicitat

Per acabar-ho d’adobar, una segona persona del centre va decidir atendre’l en anglès. “Una ha tractat de silenciar-me i l’altra de vacil·lar-me”, lamenta l’usuari, que remarca que no tenien “voluntat mínima d’entendre res”. Tanmateix, quan intercalava valencià durant l’esperpèntica conversa sí que l’entenien i contestaven sense problemes. “De nou, es demostra que el problema no és l’idioma, sinó l’actitud”, constata en una darrera piulada.

El director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Ruben Trenzano i l’Escola Valenciana ja han posat a disposició del pacient els serveis d’assessorament lingüístic per respondre a l’agressió. Malauradament, aquesta mena de discriminacions són habituals a la sanitat valenciana.

Et pot interessar  L'InformeCAT de Plataforma per la Llengua posa de relleu que "no s'està revertint" l'emergència lingüística a Catalunya
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut