Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Només 10.000 persones visiten les obres espoliades de Lleida a Sixena

Mayte Pérez, consellera d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó ha afirmat que des del trasllat de les obres de Sixena del Museu de Lleida al Monestir, 10.000 persones les […]

Joan Vila i Boix 07/12/2018
Imatge general del president del govern aragonès, Javier Lambán, amb altres visitants, en la primera visita guiada a l'exposició de les obres del Museu de Lleida al Monestir de Sixena. Imatge del 23 de febrer de 2018 / ACN

Mayte Pérez, consellera d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó ha afirmat que des del trasllat de les obres de Sixena del Museu de Lleida al Monestir, 10.000 persones les han visitat. Així com ha pronosticat que fins a final d’any ho faran 2.000 persones més.

La consellera ha asseverat a què amb el retorn de les obres a Sixena, s’ha complert “un anhel col·lectiu de la societat aragonesa” que “ha servit com a valor afegit al turisme”. Ha afegit també, que s’han complert d’aquesta manera les dues tasques del patrimoni historicoartístic: conèixer la Història i ser un valor afegit per l’economia. Per últim ha declarat que el 2019 es començarà a executar el pla director que farà del monestir un referent.

D’altra banda, les mateixes obres el 2017 van rebre al museu de Lleida 23.892. Fonts del Museu de Lleida qüestionen que amb un horari d’obertura molt més reduït, puguin haver fet aquest nombre de visites. En qualsevol cas, el trasllat de les obres hauria reduït les visites a la meitat.