Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Nogueras assegura que Sánchez té a les seves mans ”exercir de govern demòcrata”

La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha reclamat aquest dilluns al Govern central que faci accions per solucionar la situació a Catalunya i ha apuntat que pot seguir la senda […]

Redacció 13/08/2018
Pla llunyà del conseller Miquel Buch i la diputada al Congrés, Míriam Nogueras, caminant durant l'assemblea del PDeCAT / ACN

La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha reclamat aquest dilluns al Govern central que faci accions per solucionar la situació a Catalunya i ha apuntat que pot seguir la senda de l’anterior Executiu del PP o “exercir de govern demòcrata”.

“Ara té dues opcions: seguir sent la imatge del Govern del PP, que és el que veiem que ha estat passant fins ara, o començar a exercir de Govern del segle XXI, demòcrata, modern i que sap encarar els conflictes”, ha assegurat en una entrevista d’El Periódico.

Ha sostingut que el Govern de Pedro Sánchez “ha de trobar una solució i si passa per tornar al moment en què el Govern del PP va entrar, no em sembla adequada al segle XXI”.

Les exigències als socialistes

Nogueras ha insistit que l’Executiu del PSOE ha de plantejar un referèndum d’independència i ha advertit que necessita els suports d’altres partits: “És un Govern feble. Ha de ser conscient que té uns deutes amb els partits, no només els independentistes, sinó Podem”.

En aquest sentit, ha afirmat que veu més probable que hi hagi eleccions generals anticipades, “perquè el Govern de Sánchez deixa perdre els suports”.

Així mateix, la també diputada del PDeCAT al Congrés ha assenyalat que una de les accions que pot fer el Govern espanyol és instar la Fiscalia a intervenir en la situació dels presos sobiranistes, ja que considera que la justícia espanyola no és independent: “Poden fer moltes coses, que les facin”.

“Coordinació estratègica”

Nogueras ha defensat la necessitat que hi hagi una “coordinació estratègica” en l’independentisme per aprofitar la força que té, ja que creu que tots els partits aposten per la unitat però que falta una estratègia conjunta.

“Tots creiem que ha d’haver-hi unitat estratègica. Quan som conscients que fa falta això, és que no hi ha cap estratègia molt definida”, ha lamentat.

A més, en ser preguntada per si el PDeCAT seguirà existint malgrat la creació de la Crida Nacional per la República, ha apostat pel fet que es mantingui el partit: “Els partits han de seguir vius”.