Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Von der Leyen reclama “unitat europea” davant la invasió russa

La presidenta de la Comissió Europea confia que la unió d’Europa teixeix fortaleses fent referència a la crisi de la Covid-19 o bé en la creació dels NextGenerationEU

Redacció 06/05/2022
Ursula von der Leyen, en la declaració final de la cimera de Versailles

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha viatjat fins a Barcelona per rebre la segona edició del premi a la construcció europea que entrega el Cercle d’Economia.

En la seva intervenció, ha deixat palès que és necessària una “unió europea” per afrontar la fi de la crisi de la covid-19 i per pal·liar els efectes de la guerra d’Ucraïna.

La presidenta de la Comissió Europea confia que la unió d’Europa teixeix fortaleses: “Europa és molt més forta unida durant la primera onada de la pandèmia pactant la creació dels NextGenerationEU o durant el procés de vacunació contra la Covid o amb l’onada de sancions contra Rússia després de la invasió d’Ucraïna”, ha conclòs.

Pel que fa a la seva unió, ha fet referència a les negociacions per a la creació dels NextGenerationEU i en la capacitat de pactar entre els països per a impulsar-los.

Per tancar la seva intervenció, Von der Leyen ha volgut honorar a Pau Casals, una de les grans figures de Catalunya: “Quan Espanya va caure en les arpes d’un règim feixista autoritari” es va exiliar”, ha denunciat.