Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Nervis a Vox per les conseqüències de la Llei de Memòria Democràtica pel franquisme

La bogeria de l’extrema dreta va des de la defensa de la creu del Valle de los Caídos fins a afirmar que l’actual Gobierno “vol implantar una república comunista antiespanyola”

Àlex Huguet 16/09/2020
Santiago Abascal, en un acte electoral de Vox / Flickr

La dèria de l’extrema dreta espanyola no afluixa, i així ho demostren dia rere dia amb comentaris i declaracions per demostrar a Espanya el seu nivell de patriotisme.

Després que el Consell de Ministres aprovés la Llei de Memòria Democràtica que permetrà eliminar símbols franquistes, els de Vox no han parat de lluitar aferrissadament per evitar-ho. Un exemple és la diputada Rocío de Meer, que ha advertit al Gobierno de Sánchez que la creu del Valle de los Caídos no es retirarà. “No la tocareu”, ha assenyalat en un apunt a Twitter.

En el mateix sentit s’han expressat Rocío Monasterio, qui assegura que l’executiu espanyol “vol tornar a les trinxeres”, i el líder de Vox, Santiago Abascal, que pateix perquè el Gobierno “rebobini la història per guanyar la guerra civil i implantar una república comunista antiespanyola”.

Aquestes reaccions esdevenen després que el president de la Fundación Francisco FrancoJuan Chicharro, fes una crida a la formació d’extrema dreta per combatre davant de la nova llei.