Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

La Fundación Francisco Franco fugirà d’Espanya si s’aprova la seva il·legalització

El president de la fundació amenaça de portar l’aprovació de la Llei de Memòria Democràtica als tribunals per tal de defensar “les bones obres” del caudillo

Redacció 15/09/2020

El presentador ultra d’esRadioFederico Jiménez Losantos ha entrevistat aquest matí al president de la Fundación Francisco Franco, Juan Chicharro, que s’està tement el pitjor després que el Gobierno aprovi aquest mateix dimarts la Llei de Memòria Democràtica, que prohibirà l’exaltació i l’apologia de la dictadura i la Guerra Civil. En concret, Chicharro ha declarat que “Si és precís, marxarem a un país lliure”, i opina que el Gobierno actual és “lliberticida”, ja que busca “esborrar el franquisme i la Transició”, ha informat en un article el diari Público. Una opinió completament errònia, ja que si s’acaba il·legalitzant la fundació, l’executiu espanyol només haurà fet cas de les advertències de la cambra europea, que els exigia que acabessin per eliminar aquesta societat.

En un atac de ràbia, el president de la fundació franquista també ha amenaçat de portar el cas als tribunals: “Els jutges tindran un problema”.