Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Mossos republicans exigeixen a Buch una querella contra els que van mentir sobre la crema de documentació de l’1-O

Un jutge ha arxivat les querelles contra el cos i ha descartat que es fessin seguiments per "motius polítics"

|

- Publicitat -

La sectorial de l’ANC ‘Mossos per la República’ ha publicat un comunicat on demana a la Conselleria d’Interior i al Govern de la Generalitat “la corresponent querella contra tots els mitjans de comunicació i partits polítics que van tirar per terra el nom dels Mossos realitzant falses acusacions contra el cos”. Ho exigeixen després que un jutge hagi arxivat les querelles i denúncies presentades contra la policia catalana -segons el comunicat, per part de “la Policia Nacional espanyola i advocats simpatitzants amb l’extrema dreta i el nacionalisme espanyol”- en relació a la documentació que portava a cremar a la incineradora de Sant Adrià de Besòs i que la Policia Nacional va intervenir dies després de l’1-O. Arran d’informacions posteriors aparegudes citant documentació intervinguda, es van presentar diverses querelles per possibles seguiments a personalitats unionistes, que denunciaven que havien estat investigats per “motius de caràcter polític”. El jutge ho ha descartat i conclou que tota la documentació es va obtenir per “mitjans legals”.

Publicitat

En aquest sentit, ‘Mossos per la República’ ha reivindicat la “professionalitat” del cos i la seva “imparcialitat” i “respecte a tots els ciutadans” i ha recordat a les autoritats catalanes que, si no s’actua, “la ciutadania veurà reforçada la percepció que quan es difama i es menteix contra Catalunya, les seves institucions o persones, no hi ha cap conseqüència”. I recorda que “la policia espanyola va posar de moda les denuncies per odi, presentades contra ciutadans exercint el dret a la llibertat d’expressió a les xarxes”, en relació a les acusacions contra el coordinador del grup, Albert Donaire, “per un vídeo en defensa dels seus drets lingüístics” o les “falses acusacions de terrorisme” a l’Adrià i la Tamara Carrasco i els joves d’Altsasu.

D’altra banda, des de la sectorial de l’ANC, aprofiten per carregar contra el ‘Sindicat de policies de catalunya’ (SPC) “que ha instat Buch a actuar contra col·lectius com el nostre per ‘assenyalar mossos’, quan mai han fet un comunicat” per totes les vegades que “l’espanyolisme i els seus mitjans” ha assenyalat els agents que presten servei a Carles Puigdemont. Li retreuen també que mai s’hagin pronunciat contra Imma Alcolea, caporal que va amenaçar a Puigdemont o contra associacions de mossos unionistes com UMC i ACME, “que, a les xarxes, assenyalen reiteradament mossos per ser independentistes”. “Queda molt clar les prioritats del sindicalisme als mossos i que no tots gaudeixen del mateix grau de protecció i representació”, etziben per recordar la “denuncia que van fer fa uns anys davant la DAI (Divisió d’Afers Interns) al nostre col·lectiu per una entrevista sobre el 9N”.

El coordinador de ‘Mossos per la República’, Albert Donaire, ha fet uns vídeos resumint el comunicat. Al seu torn, la Fiscalia i les defenses dels denunciants han recorregut l’arxivament de les querelles.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió