Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Mossos Guilleries, contra la declaració de Zoido: “Va ser la policia espanyola qui no va complir la resolució judicial”

El col·lectiu de Mossos republicans, ‘Guilleries’, ha difós un comunicat sobre el “judici farsa” de l’1-O un dia després de la declaració de l’exministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido al […]

Redacció
Redacció 01/03/2019
Logo del col·lectiu del Cos de Mossos d’Esquadra 'Guilleries'

El col·lectiu de Mossos republicans, ‘Guilleries’, ha difós un comunicat sobre el “judici farsa” de l’1-O un dia després de la declaració de l’exministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido al Tribunal Suprem. Segons el text, les “ordres impartides pel Ministerio del Interior en relació a les actuacions del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil” a l’1-O no complien amb “la resolució judicial i la legalitat vigent”, cosa que sí que van fer els Mossos d’Esquadra: “Les instruccions operatives consistien a prioritzar la seguretat, de policies i ciutadans, per sobre de l’eficàcia en les tasques d’impedir el referèndum, preservar la pacífica convivència ciutadana, garantir l’ús mínim i proporcionat de la força, assegurar que la intervenció en ordre públic recauria en els Mossos i que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat intervindrien, en tot cas, en auxili i requeriment del nostre Cos. Hi ha alguna diferència significativa entre aquestes ordres i les que va impartir la Prefectura del Cos de Mossos d’Esquadra? La resposta evidentment és que no”, han etzibat.

En aquest sentit, han qüestionat que fossin els Mossos qui “incomplís la llei” i han assenyalat a la policia espanyola: “Quins cossos van incomplir la llei, la resolució judicial i les instruccions rebudes i van extralimitar-se en les seves actuacions? La resposta evidentment és les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”. En relació a això es pregunten “per què l’Estat espanyol ha llençat ferotges crítiques contra la nostra actuació, ha perseguit penalment els nostres Caps i desenes de Mossos i defensa sense fissures l’actuació de les FCSE” i asseguren que és perquè “volen destruir l’autogovern de Catalunya i en particular acabar amb el nostre Cos”.

Per acabar, han denunciat que “les organitzacions sindicals representatives al Consell de Policia” mantinguin una “vergonyant posició col·laborativa i/o de silenci còmplice envers els incessants atacs rebuts” i els ha preguntat si seguiran amb aquesta actitud. En aquest sentit, han fet una “crida a tothom a traslladar el seu rebuig donant suport als dos únics sindicats, SAME i SEGCAT, que es presenten a les eleccions del proper 11 de març amb un ferm compromís nacional”.

Relacionats