Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Montero acusa el PSOE d’alinear-se amb el PP i Vox en la votació de la presa en consideració de la llei del ‘només sí és sí’

La ministra d’Igualtat diu que la reforma del ‘només sí és sí’ és una qüestió “política” i no de “tècnica parlamentària”

Redacció 07/03/2023
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, a la tribuna de l'hemicicle del Congrés en el debat de la llei del 'només sí és sí' Data de publicació: dijous 26 de maig del 2022, 16:58 Localització: Madrid Autor: Congrés dels Diputats

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha criticat que el PSOE s’alineï amb PP i Vox en la votació de la presa en consideració de la llei del ‘només sí és sí’ aquest dimarts a la tarda. “Crec que és una molt mala notícia i més en vigílies del 8-M”, ha dit en declaracions als passadissos del Congrés.

Montero ha dubtat que es pugui tancar un acord amb els socialistes durant el tràmit parlamentari. “No és una qüestió de tècnica parlamentària, és una qüestió política”, ha remarcat, i ha argumentat que el PSOE ja ha tingut l’oportunitat de tancar un acord amb Unides Podem i la majoria feminista de la cambra baixa, però que ha triat “donar-se la mà amb el PP per tornar al Codi Penal de la violència i la intimidació”.

Montero ha afirmat que continuarà treballant per mantenir el “consentiment en el centre”, però ha insistit que cal que el PSOE “rectifiqui” i s’avingui a acceptar això. D’altra banda, la titular d’Igualtat ha dit, sobre la llei de paritat aprovada al Consell de Ministres, que la seva prioritat és que “totes les dones puguin desenganxar-se dels terres enganxifosos”.

En l’elaboració d’aquesta norma el Ministeri d’Igualtat no ha tingut veu i Montero ha puntualitzat que el que és necessari és que les “dones feministes” siguin les que estan en els centres de decisió.