Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Montero acusa el PP d’intentar tapar la corrupció del seu partit “donant volada” al cas ‘Mediador’

La ministra d’Hisenda i número dos del PSOE defensa que són “conductes particulars” que els socialistes rebutgen

Redacció 02/03/2023
La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, aquest 6/7/2021 a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. (Horitzonal)

La ministra d’Hisenda i número dos del PSOE, María Jesús Montero, ha acusat el PP d’estar intentant “donar volada” al cas ‘Mediador’ en una “maniobra deliberada” que té com a únic objectiu “tapar la corrupció dels populars”. En una atenció als mitjans aquest dijous, Montero ha fet referència als whatsapps intercanviats entre el president de l’Audiència Nacional, José Ramón Navarro, i l’exnúmero dos del Ministeri de l’Interior, Francisco Martínez, en el marc de l’operació ‘Kitchen’.

Als missatges a què fa referència la ministra, Navarro informava a Martínez sobre la investigació judicial sota secret i, fins i tot, accedia a aconseguir-li una interlocutòria reservada del jutge per preparar la seva defensa, així com a traslladar-li el contingut d’interrogatoris secrets. “És gravíssim”, ha dit Montero. La titular d’Hisenda ha assegurat que el PSOE té “tolerància zero” amb la corrupció, ha afirmat que el cas ‘Mediador’ afecta “conductes particulars” i que el partit ha actuat des del “minut u”. “No hi ha res a retreure al PSOE”, ha subratllat.