Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Moncloa rebenta la taula de diàleg: “Puigdemont s’ha de sotmetre a l’acció de la Justícia exactament igual que qualsevol altre ciutadà”

Diu que la detenció “obeeix a un procediment judicial en curs que s’aplica a qualsevol ciutadà de la UE” i confirma que van junts amb la injustícia espanyola

Redacció 24/09/2021

La secretaria d’Estat de Comunicació del govern espanyol ha fet públic un comunicat de tres punts sobre la detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l’Alguer. La Moncloa assegura en primer lloc que la detenció “obeeix a un procediment judicial en curs que s’aplica a qualsevol ciutadà de la Unió Europea que ha de respondre dels seus actes davant els tribunals. En conseqüència, segons el govern espanyol, “Puigdemont s’ha de sotmetre a l’acció de la Justícia exactament igual que qualsevol altre ciutadà”.

En tot cas l’executiu espanyol “manifesta el seu respecte a les decisions de les autoritats i tribunals italians, igual que sempre ha fet amb els tribunals espanyols i europeus que han dictat resolucions en els procediments judicials que afecten al Sr. Puigdemont”.

 

Tot plegat després que aquest dijous la policia italiana ha detingut Puigdemont a l’aeroport de Sardenya. L’expresident s’havia desplaçat a l’illa italiana per participar aquest divendres en un seguit d’actes oficials a la ciutat de l’Alguer.

 

La detenció s’ha produït arran de l’euroordre que va demanar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que fonts del mateix tribunal han indicat que no es va arribar a retirar mai.

 

En canvi, l’advocat del detingut Gonzalo Boye sosté el contrari. Cal recordar que Puigdemont no gaudeix de la immunitat europarlamentària perquè a finals de juliol el Tribunal General de la Unió Europea la hi va retirar.