Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

[MOLT GREU] L’advocat dels dos detinguts pels aldarulls pro-Hasel a Lleida presenta una denúncia per demanar-ne la llibertat

El lletrat defensa que hi ha maneres d’esbrinar si la fiança està pagada i qualifica la situació de “molt greu”

Avatar
Agències 03/04/2021
Pla obert de la pancarta de la manifestació per demanar la llibertat de Pablo Hasel a Barcelona. Imatge del 20 de març del 2021 (Horitzontal)

L’advocat Josep Maria Pocino ha presentat aquest dissabte al matí una denúncia al jutjat de guàrdia de Lleida per reclamar la immediata posada en llibertat dels dos detinguts pels aldarulls a Lleida per l’empresonament de Pablo Hasel. Malgrat que aquest divendres la Caixa de Solidaritat ha pagat cadascuna de les dues fiances de 10.000 euros, els joves segueixen a la presó ja que les transferències no es faran efectives fins a dilluns, 5 d’abril. Pocino ho ha qualificat de “molt greu” i ha assegurat que és un “abús” i una situació “contrària al dret fonamental de llibertat”, ja que “el jutjat té mitjans per esbrinar si la transferència està feta” i, de fet, ell mateix va presentar divendres els justificants de pagament.

L’advocat critica que una norma bancària pugui “afavorir i provocar la vulneració” d’un dret fonamental com és el dret a la llibertat, “que sempre ha de prevaler”. També defensa que la presó provisional és una mesura “d’excepcionalitat” i que, per tant, “sempre s’ha de mirar i cuidar a favor del que està a la presó”. Per això, ha lamentat que tot i presentar la denúncia el jutjat no n’hagi fet “cap cas” perquè els dos joves puguin sortir de la presó sense haver-se d’esperar tres dies més fins que la transferència bancària sigui efectiva.