Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Mitjà no en deixa passar ni una, ni al ministre Illa

Queden clares les dues maneres de pensar, la dels polítics i la dels científics

Redacció
Redacció 28/10/2020
El doctor Oriol Mitjà (esq) i el ministre Salvador Illa (dr)

Si una cosa està quedant clara en com afrontar aquesta pandèmia és que hi ha dues maneres de fer-ho, la dels científics i la dels polítics. Els primers parlen clar, amb dades i dient les coses pel seu nom i, si cal, de manera crua i sense mitges tintes. La manera de fer dels polítics és totalment oposada en aquests paràmetres. No és una cosa solament d’aquí sinó que s’està reproduint en molts països, com ara entre el president dels EUA, Donald Trump, i l’epidemiòleg més prestigiós del país, Anthony Fauci.

Tornem a casa. En el programa Planta Baixa, de TV3, al ministre de Sanitat, Salvador Illa, li han fet comentar les declaracions del Doctor Oriol Mitjà sobre la poca qualificació dels polítics que han de decidir sobre la pandèmia. Les paraules de l’epidemiòleg anaven adreçades, en principi, a la consellera Alba Vergés, però també es podien entendre, per extensió, a tots els polítics que estan decidint sobre com afrontar la pandèmia.

El ministre ha fet costat a la consellera, ha dit que el doctor era un “individualista” i ha reptat a qui tingui solucions “que ens les doni”. Ha passat poca estona abans que el Docrot Mitjà li hagi tuitat una resposta:

Relacionats