Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

Milers de persones es manifesten a Perpinyà per la Diada de la Catalunya Nord

“L’Estat espanyol ens condemna a 100 anys de presó, però no ens fa cap por. Fidels a la lluita per la llibertat, tornarem a defensar tots els drets perseguits per la sentència”, ha afirmat Cuixart

Redacció
Redacció 09/11/2019

Milers de persones s’han manifestat aquest dissabte a la tarda a Perpinyà (França) amb motiu de la Diada de la Catalunya Nord, sota el lema ‘Sem Nord, fem Països Catalans’.

A la protesta hi han assistit el diputat de la CUP al Parlament Carles Riera i el candidat de la CUP al Congrés per Girona Non Casadevall, la diputada i portaveu d’ERC i altres membre de JuntsxCat

La marxa, que també ha comptat amb la presència del vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha començat a les 16 hores a la plaça Catalunya de Perpinyà, on els manifestants han portat una pancarta on es podia llegir ‘Esborrem el Tractat dels Pirineus’.

Mauri ha animat a anar a votar aquest diumenge i ha desitjat que “l’Estat espanyol escolti el clam de les urnes i els carrers i aturi la repressió, els presos puguin sortir en llibertat i hi hagi una solució democràtica al conflicte” a Catalunya.

La manifestació ha acabat després de fer-se un acte polític al Castellet de Perpinyà, on la representant d’Òmnium a Catalunya Nord, Chaimaa Amisnau, ha llegit unes paraules del president de l’organització empresonat, Jordi Cuixart.

“L’Estat espanyol ens condemna a 100 anys de presó, però no ens fa cap por. Fidels a la lluita per la llibertat, tornarem a defensar tots els drets perseguits per la sentència”, ha afirmat Cuixart.

Ha sostingut que es tornaran a expressar, manifestar i votar “les vegades que facin falta i gaudint cada minut d’aquesta lluita preciosa”.