Diumenge, 12 de juliol de 2020 - Edició 717
La República

Mig any de presó per a dos guàrdies civils que van robar a un diplomàtic a Eivissa

Van maniobrar per enganyar-lo i robar-li aprofitant-se de la seva posició

Redacció
Redacció 03/12/2019
Agents de la Guàrdia Civil a un aeroport, en una imatge d'arxiu

Condemnats a mig any de presó dos guàrdies civils per robar 8.000 euros a un diplomàtic àrab, aprofitant el seu càrrec a l’aeroport d’Eivissa.

Una pena que ha quedat rebaixada després que les seves defenses hagin arribat a un acord amb la Fiscalia pel qual han reconegut els fets i s’ha evitat la celebració del judici. A ambdós se’ls ha imposat la inhabilitació com a agents de la Guàrdia Civil únicament durant el temps de la condemna.

Els fets es remunten al 2015, quan el representant de l’Aràbia Saudita a França era a l’aeroport d’Eivissa. Allà, un agent de seguretat va parar-lo per dur 47.000 euros en un sobre i els guàrdies civils van maniobrar per enganyar-lo i robar-li una part dels diners aprofitant-se de la seva posició.

Un policia s’enfronta a quatre anys de presó per passar dades a narcos gallecs fins a tres vegades

D’altra banda, un policia espanyol s’enfronta a quatre anys de presó per ajudar reiteradament a l’organització criminal contra la qual havia d’actuar per traficar amb drogues. També es demana per a ell una multa de prop de 6.000 euros i la seva inhabilitació durant vuit anys.

Relacionats