Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Microsoft incorporarà els recursos del projecte AINA als serveis i aplicacions de veu

|

- Publicitat -

Microsoft incorporarà els recursos del projecte AINA als seus serveis i aplicacions de veu. Així ho estableix el ‘Protocol per al desenvolupament i la innovació en el sector TIC’, que han signat aquest divendres la Generalitat i la companyia tecnològica Microsoft. “El projecte AINA tindrà el seu primer client en Microsoft”, ha celebrat el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. L’acord amb Microsoft també inclou diverses mesures orientades a la digitalització de la Generalitat. Entre altres, es preveu posar en marxa una iniciativa “pionera” a Europa per desenvolupar models de treball híbrid amb l’objectiu de “facilitar” escenaris de treball remot.

 

Publicitat

“Tots aquests recursos que estem creant amb AINA podran ser aprofitats per empreses per tal d’incorporar el català”, ha assegurat Puigneró. En aquesta línia, ha celebrat l’acord amb Microsoft. “Hi ha molts ciutadans que utilitzen la llengua catalana i això s’ha de veure reflectit en les administracions públiques i en altres productes”, ha indicat.

 

Per la seva banda, el president de Microsoft Espanya, Alberto Granados, ha apuntat que el projecte AINA aportarà “molta més riquesa” als serveis de la companyia. “La intel·ligència artificial ja no pensa amb números, sinó amb paraules, i amb AINA pensarà en català”, ha subratllat.

 

Tot i això, Puigneró i Granados han evitat fixar una data sobre quan el projecte AINA estarà disponible als serveis de Microsoft, ja que el projece es troba en fase de captació de veus.

 

Treball en remot, serveis de la salut i talent digital

 

A banda del projecte AINA, el conveni entre la Generalitat i Microsoft contempla cinc eixos més orientats a la digitalització. Un dels àmbits preveu desenvolupar models de treball híbrid i desplegar plataformes per als treballadors de la Generalitat que permetin treballar a distància. Puigneró i Granados han indicat que diversos estudis apunten que d’aquesta manera s’incideix en l’estalvi energètic i la reducció de gasos d’efecte hivernacle.

 

El protocol també inclou accions enfocades als serveis de la salut. Així, la Generalitat i Microsoft s’han proposat “explorar” les possibilitats que ofereix el Big Data, la tecnologia blockchain o la intel·ligència artificial en un sector “clau” com és la salut.

 

Pel que fa al talent digital, preveu promoure la generació de perfils tecnològics que permetin reduir la manca de professionals que hi ha al sector. A més, el pacte contempla la posada en marxa d’una plataforma on estiguin disponibles les dades geoespecials que capturen els nanosatèl·lits de la Generalitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut