Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Més pressions a Torra perquè faci una proposta per respondre a la sentència de l’1-O

Els comuns li demanen plantejar-la abans del debat de política general

Avatar
Agències 17/09/2019
La portaveu de CatECP, Susanna Segòvia, al faristol del Parlament

La portaveu del grup parlamentari de CatECP, Susanna Segovia, ha emplaçat el president de la Generalitat, Quim Torra, a fer una proposta sobre la resposta institucional a la sentència de l’1-O abans del debat de política general de la setmana que ve. En roda de premsa des del Parament, Segovia ha lamentat que es vagi tard en aquesta qüestió i ha apostat per una “proposta amplia i transversal del sobiranisme català”. Segovia ha proposat una reforma del Codi Penal i preguntada per la possibilitat d’una amnistia, tal com proposa la CUP, ha respost que “és una de les vies que s’han d’explorar”. De totes maneres, ha afegit que ha d’haver una resposta institucional per una banda i una resposta social per una altra.

Els comuns han recordat que es van reunir amb Torra al juliol i que encara no tenen una proposta sobre la taula. “L’únic que hem sentit és un govern de concentració, que ha fet Aragonès, i no té suport de cap partit, tampoc del de Torra”, ha afegit. Davant d’aquesta situació, Segovia s’ha dirigit a Torra per demanar-hi que faci una proposta abans del debat de política general que està previst per al 25 i 26 de setembre. Segons Segovia, “és difícil entomar un debat de política general sense haver pogut parlar ni tenir una proposta clara”.

Preguntada per una possible aturada o vaga com a resposta a la sentència, Segovia ha dit que qualsevol cosa que es faci, sigui una aturada o una mobilització, ha de comptar amb el suport majori de les organitzacions de Catalunya. I preguntada per si contemplen l’amnistia com una possibilitat, la portaveu dels comuns ha dit que “és una de les vies que s’han d’explorar”. Després ha afegit que no han debatut aquesta qüestió però que cal explorar “totes les vies”. Pel que fa a la moció de censura que el PPC ha plantejat, la portaveu dels comuns ha considerat que es tracta d’una “qüestió partidista per intentar fer-se visibles en un escenari en el què no compten gaire a l’hora de decidir quines polítiques es fan a Catalunya”.