Dimarts, 26 d'octubre de 2021 - Edició 1188
La República

Més persecució judicial a l’independentisme: Cs denuncia Torra davant la JEC

També registren una petició perquè Colau retiri el llaç groc de la façana de l’Ajuntament

Avatar
Agències 25/09/2019
Carlos Carrizosa, portaveu parlamentari de Ciutadans

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha anunciat que el seu partit ha denunciat el president de la Generalitat, Quim Torra, davant la Junta Electoral Central (JEC) per l’exhibició de “propaganda separatista” als edificis públics de la Generalitat en període electoral i que han demanat que la retiri.

En declaracions als mitjans després de la intervenció de Torra en el debat de política general, ha lamentat que hagi estat “un debat de política ficció dictat pel fugit de Waterloo”, en al·lusió a Carles Puigdemont, i ha criticat que Torra hagi tingut paraules de suport als CDR detinguts per presumpte delicte de terrorisme i no hagi parlat de llistes d’espera o pobresa infantil.

Així mateix, ha criticat que Torra hagi rubricat en el seu discurs que ho tornaran a fer i que volen exercir l’autodeterminació, i s’ha preguntat on és el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, que fa 48 hores que no compareix: “No sé si el senyor Sánchez dorm o no tranquil però el que mereixem és un president que es preocupi per la falta de llibertat a Catalunya”.

Registren una petició perquè Colau retiri el llaç groc de la façana per “incomplir” la llei electoral

D’altra banda, Cs ha sol·licitat aquest dimecres que l’Ajuntament de Barcelona retiri el llaç groc de la façana principal de l’edifici. L’endemà de la dissolució de les Corts i l’inici del compte enrere de cara el 10-N, el grup ha registrat una petició en aquest sentit perquè considera que amb el símbol “s’incompleix” la llei electoral. Segons Cs, amb el llaç groc es vulnera “el principi de neutralitat política durant el període electoral recollit en l’Article 50.2 de la Llei orgànica de Règim Electoral General (LOREG)”.
D’acord amb el que recull el document registrat, “s’observa” que entitats com Òmnium i partits independentistes “reclamen i propugnen […] el lluïment de llaços grocs com a símbol de solidaritat amb els que consideren presos polítics”.

A més, s’argumenta que l’ús d’eslògans com “llibertat presos polítics” o símbols com el llaç groc han estat utilitzats “deliberadament” per “determinades candidatures polítiques”. Així, conclouen que són “obertament identificables” amb diverses de les candidatures que es presenten el 10-N i per tant, exigeixen la retirada “immediata” del llaç.