Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Més per Menorca va a Madrid a denunciar la discriminació de l’illa

|

- Publicitat -

Alguns dels candidats de Més per Menorca es van desplaçar ahir a les portes del Congrés dels Diputats, a Madrid, per reivindicar que compensar els costos de la insularitat és possible. 

Publicitat

Per exemplificar-ho, van mostrar uns plafons on es compara la situació de les Illes Canàries i de Menorca amb relació a l’IVA (7% a Canàries, 21% a Menorca) o l’Impost Sobre Societats (4% a les Illes Canàries; 25% a Menorca), entre altres greuges comparatius com el fet que a Menorca el complement dels funcionaris que hi fan feina és de 110 euros mentre que a les Canàries és de 610 euros.

El candidat a número 1 al Parlament, Josep Castells, va explicar que van viatjar a Madrid perquè el Congrés dels Diputats ha aprovat en moltes ocasions «mesures per compensar els costos de viure i produir a una illa: els anomenats costos d’insularitat». I ha resumit la situació de la següent manera: «La distància amb avió entre Canàries i Madrid és de dues hores i mitja. La distància entre Menorca i Madrid és d’una hora i mitja. Però la diferència per compensar els costos d’insularitat és molt més gran a Canàries». «Per açò, avui des de Madrid, anunciam que només pactarem amb els partits que s’hi comprometin, perquè volem tenir una compensació real dels costos de viure i produir a una illa», va afirmar.

El candidat a presidir el Consell Insular, Josep Juaneda, va afegir-hi que, al mateix temps, «el Consell Insular de Menorca, tendrà una actitud reivindicativa davant Madrid» i va incidir que els menorquins «paguen el triple d’IVA que a les Canàries», que les empreses «paguen sis vegades més per l’Impost de Societats que al territori canari», on el complement per als funcionaris –va afegir-hi– «és també sis vegades superior». Així mateix, Juaneda va aportar una altra dada molt significativa: «La deducció fiscal per a inversions en Recerca i Innovació és cinc vegades superior a Canàries».

Et pot interessar  Acusen IB3 d'estructurar el debat electoral segons els interessos d'Armengol
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió