Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

MÉS per Mallorca impulsa l’aprovació de dues subvencions per fomentar la llengua catalana

L’Obra Cultural Balear i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana rebran 66.000 euros a càrrec del Consell de Mallorca

Redacció 13/03/2023
Consellers de MÉS al Consell Insular de Mallorca

El departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, encapçalat per Bel Busquets de MÉS per Mallorca, ha impulsat l’aprovació de dues subvencions nominatives dirigides a fomentar la llengua catalana i les seves figures literàries. En total el Consell de Mallorca hi destinarà 66.000 euros.

L’Obra Cultural Balear rebrà 50.000 euros per desenvolupar el seu projecte per difondre la figura de l’escriptor Joan Alcover, i per dur a terme un programa d’activitats a la Casa Museu Joan Alcover. D’altra banda, a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana es destinaran 16.000 euros per donar suport al seu projecte cultural i lingüístic per a la projecció i el foment de les lletres catalanes al nostre territori, encaminat a assolir els objectius del procés de normalització lingüística.

La formació ecosobiranista a través del departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística també ha impulsat una subvenció de 60.000 euros a la Federació de Música i Ball Mallorquí perquè puguin dur a terme el seu projecte anual d’activitats referides a la cultura popular i tradicional de Mallorca.