Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Més detalls de la detenció del violador d’Igualada: Abusava de la germana de 7 anys i l’exparella

La mare del detingut l’havia expulsat de casa, perquè la germana petita assegurava que abusava d’ella

Redacció 22/04/2022
El detingut surt escortat pels mossos Data de publicació: dijous 21 d’abril del 2022, 13:37 Localització: Igualada Autor: Laura Busquets

El detingut per la brutal violació d’una menor a Igualada era reincident. Segons explica Regió 7, la seva mare ja l’havia denunciat i expulsat de casa per abusar de la germana petita, de 7 anys. Paral·lelament, la seva exparella havia interposat denúncia per maltractament. Un cas que evidencia la ineficiència del sistema per detectar i erradicar la violència cap a les dones.

Recentment, els Mossos d’Esquadra l’han detingut a Igualada i l’home podria fer front a penes de més de 20 anys de presó, que previsiblement baixaran un cop arrenqui el procés judicial, acabant amb condemnes ridícules si es té en compte la gravetat dels fets.

Tant la Fecasarm com els responsables de la discoteca Epic, d’on va sortir la víctima per tornar a casa, consideren aquests fets “gravíssims” i demanen que siguin perseguits “fins a les darreres conseqüències”. En aquest sentit, si són acceptats com a acusació popular i particular, preveuen demanar per al detingut penes de més de 20 anys de presó, per un delicte de violació en concurs amb un d’assassinat en grau de temptativa.

La jove de 16 anys encara es recupera de les seqüeles per la brutalitat de l’agressió. El camioner que va avisar als serveis d’emergències la va trobar estirada, seminua i inconscient en un descampat. Posteriorment, va ser ingressada durant setmanes i intervinguda quirúrgicament diverses vegades per les greus lesions que li va provocar l’agressió sexual.

Recentment, han explicat a TV3 que el detingut havia arribat a Espanya per reagrupament familiar, però desconeixen si les denúncies prèvies van tenir recorregut.