Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

MÉS avisa Francina Armengol que seria una “deslleialtat” no convocar el Consell de la Llengua Catalana

El diputat de la formació ecosobiranista Joan Mas ‘Collet’ adverteix la presidenta de les Illes Balears que si no es convoca aquest òrgan “les respostes seran contundents”

Redacció 26/01/2023
La presidenta del Govern balear, Francina Armengol.

El diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas ‘Collet’ ha pressionat la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, perquè convoqui finalment el Consell Social de la Llengua Catalana, com demanen des de l’Obra Cultural Balear (OCB).

Segons explica dBalears, el diputat de la formació ecosobiranista ha advertit que seria una “deslleialtat” no convocar aquest òrgan per abordar la polèmica exempció del català a la sanitat balear. “Seria deslleial si no ho convoca la presidenta i els qui seríem lleials som nosaltres al Consell de la Llengua Catalana”, ha insistit Joan Mas ‘Collet’.

En cas que el PSIB no cedeixi, des de MÉS no descarten convocar-lo a través de la directora general de Política Lingüística i vicepresidenta del Consell, Beatriu Defior, que precisament és un dels càrrecs que podria dimitir si no arriben a un acord PSIB i MÉS sobre l’exoneració del català en el procés d’estabilització de professionals sanitaris.

Tot i que continuen oberts a negociar, avisen que si no es convoca “les respostes seran contundents”. De moment no s’han anunciat les possibles dimissions, però estan pendents dels recursos de l’OCB i la petició de convocatòria del Consell Social.

En la mateixa línia que va expressar-se Plataforma per la Llengua, Mas ha constat que no pot ser que els funcionaris no “demostrin coneixement de la llengua pròpia”.