Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Memòria històrica: 48 anys de l’assassinat de Puig Antich a mans del feixisme

|

- Publicitat -

Memòria històrica per a Salvador Puig Antich. Avui, dia 2 de març es compleix el 48 aniversari de l’assassinat a la presó Model, on va estar confinat durant cinc mesos. Poc després de dos quarts de deu del matí del dissabte 2 de març de 1974, el jove de 25 anys va ser executat pel mètode del garrot vil, en mans de Carlos Rey; qui va decidir firmar la seva pena de mort. De fet, va ser ell qui va redactar, planificar i fer executar el suplici d’en Salvador amb garrot vil.

El 25 de setembre de 1973, quan sis policies del Grup especial per a la desarticulació del Movimiento Ibérico de Liberación (MIL) van teixir una emboscada per atrapar els activistes del grup que s’havien citat a un cafè del carrer Girona, al barri barceloní de l’Eixample. Puig Antich va ser un anarquista i antifeixista espanyol i un dels últims afusellats pel règim francès. El jove formava part del Moviment d’Alliberament Ibèric (MIL), una organització anticapitalista que dona suport a l’acció armada i pretén obrir la porta.

Publicitat

El seu assassí, Rey, era un jove militar amb estudis de dret, aquell franquista que fins avui mai ha mostrat cap signe de penediment va fer carrera en aquesta mateixa ciutat: advocat inscrit al Col·legi, docent de dret a una universitat, veí d’un barri ric de Barcelona ha gaudit de total impunitat i, des de l’obertura de la causa per la jutgessa Servini, rep la protecció mafiosa del règim borbònic.

A dia d’avui, s’han celebrat diversos actes per a la seva commemoració:

Publicitat

Opinió

Minut a Minut