Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

May adverteix a Pedro Sánchez que “la sobirania britànica de Gibraltar serà protegida”

La primera ministra britànica, Theresa May, confia en assolir diumenge un pacte sobre el Brexit que afecti “tota la família del Regne Unit, inclòs Gibraltar”. En una breu declaració des […]

Agències 22/11/2018
La primera ministra britànica, Theresa May

La primera ministra britànica, Theresa May, confia en assolir diumenge un pacte sobre el Brexit que afecti “tota la família del Regne Unit, inclòs Gibraltar”. En una breu declaració des del 10 de Downing Street, la líder conservadora ha admès que ha parlat amb el president espanyol, Pedro Sánchez, sobre la situació del penyal, i s’ha mostrat esperançada amb les possibilitats d’assolir un pacte a la cimera del 25 de novembre. “Els britànics volen que això es resolgui. Tenim un bon acord per a un futur més brillant, està al nostre abast, i estic decidida a aconseguir-lo”, ha dit May.

La Unió Europea i el Regne Unit han arribat a un principi d’acord sobre la declaració política del Brexit, que ara han de revisar els 27 estats membre. Espanya, però, amenaça amb votar en contra del text i del preacord en matèria legal perquè no inclou referències explícites sobre la situació de Gibraltar que li garanteixin poder de veto. En una compareixença davant de la Cambra dels Comuns, May ha reiterat la seva voluntat de mantenir un diàleg constructiu amb Espanya, però ha advertit que no cedirà la sobirania del penyal. “La sobirania britànica de Gibraltar serà protegida”, ha avisat.