Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Mascarell vol impulsar unes noves primàries a Barcelona per aglutinar l’independentisme

El delegat de la Generalitat a Madrid diu que falta "relativament poc" perquè deixi les seves funcions per dedicar-se plenament a la candidatura de les eleccions municipals

|

- Publicitat -

El delegat de la Generalitat a Madrid i candidat a l’alcaldia de Barcelona, Ferran Mascarell, ha apostat per unes noves “primàries” a la ciutat de Barcelona per aconseguir una llista independentista “el més unitària possible”. En una entrevista a ‘El matí de Ràdio 4’ ha estat critic amb el sistema de ‘Primàries Barcelona’ impulsades per l’ANC i el filòsof Graupera perquè, segons ha afirmat, s’ha configurat una llista sense escollir el projecte. Tot i haver presentat la seva candidatura, Mascarell assegura que fins al darrer moment tractarà que hi hagi una llista unitària sobiranista perquè a l’ajuntament de Barcelona li convé un “govern fort”. Segons Mascarell, s’ha d’anar a buscar 21 regidors per poder governar d’una altra manera i no com els “governs dèbils” dels darrers anys.

Publicitat

Per al delegat de la Generalitat a Madrid, el problema de Catalunya en termes generals és que l’estat espanyol és un mal estat que funciona “especialment malament” a Catalunya i que no dona resposta als interessos de justícia i representativitat dels catalans.

Les eleccions municipals del maig a Barcelona són, segons Mascarell, d’una mena de “doble referèndum” sobre el model de ciutat i sobre el país en que està encabida. El candidat ha explicat que fa més d’un any que hi treballa i ha assegurat que “falta poc” per abandonar la delegació i centrar-se en la candidatura.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió