Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Mas Guix afirma que la Generalitat ja està “negociant” la “tornada als mercats” a través de l’emissió de bons verds

La consellera d’Economia considera que l’aeroport del Prat té “molta potencialitat que no està aprofitant”

Redacció 12/03/2023
La consellera d'Economia, Natàlia Mas Guix, intervé al debat a la totalitat dels pressupostos Data de publicació: dimarts 14 de febrer del 2023, 11:16 Localització: Barcelona Autor: Bernat Vilaró

La consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, assegura que la Generalitat “tornarà als mercats” a través de l’emissió de bons verds. Així ho ha anunciat en una entrevista al diari ‘Ara’, on afirma que l’executiu ja ha demanat l’autorització prèvia que es requereix a l’Estat i està “en procés de negociació”.

La Generalitat no emet als mercats des del 2012 i Mas Guix considera que es tracta d’un “element de guany de sobirania”. La titular d’Economia aposta pels bons verds, un instrument de deute per finançar projectes relacionats amb les energies renovables i l’eficiència mediambiental. “És un mercat creixent”, diu Mas Guix. D’altra banda, la consellera d’Economia creu que l’aeroport del Prat “té molta potencialitat que no està aprofitant”.

La voluntat de recuperar les emissions de bons en el mercat és una qüestió que el Govern ja va establir en el pla de legislatura. En concret, el Departament d’Economia i Hisenda assegurava que volia “millorar la capacitat econòmica de la Generalitat” amb una reducció de la “dependència”.

Sobre l’aeroport del Prat, Mas Guix considera que “està ben connectat per als vols de curt radi”, però creu que cal “millorar” les connexions amb el Pacífic nord-americà i l’Àsia. Tot i això, la consellera evita concretar si això implicaria ampliar la pista o fer-ne una de nova. “Aquí és on ha d’entrar el debat tècnic”, sentencia.