Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Martín Blanco rellisca en comunicar l’ecologisme de Ciudadanos: L’important és “el global” del medi ambient

El portaveu de Cs al Parlament menciona que l’Ampliació de l’Aeroport del Prat “no pot ser valorada negativament per ningú” i prioritza el desenvolupament econòmic barceloní, català i del conjunt d’espanyols

Redacció
Redacció 06/08/2021
Pla mitjà del portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, davant la seu del partit a Barcelona

El portaveu de Ciudadanos al Parlament, Nacho Martín Blanco, critica la nocturnitat amb què s’ha dut a terme l’acord d’ampliació de l’Aeroport del Prat, i titllat el Govern d’haver tingut “poca claredat”, però afirmen que “no podria ser valorada negativament per ningú”, mostrant una nul·la empatia amb les associacions que vetllen per la conservació del Delta del riu Llobregat.

Martín Blanco ha destacat que l’Aeroport del Prat és un “Hub internacional” per l’economia espanyola, barcelonina i catalana i que hi estan a favor “sempre que no sigui menystenint el medi ambient”, però ha relliscat a l’hora d’intentar trobar una postura equilibrada entre ecologia i desenvolupament econòmic, ja que ha afirmat que l’important és el “global del medi ambient”, amb un matís que canvia radicalment el seu discurs: “Sempre tenint en compte el desenvolupament econòmic que és fonamental pels barcelonins, catalans i pel conjunt dels espanyols”.

De manera que no ha explicitat fins a quin punt considera que la ciutadania barcelonina ha d’assumir sacrificis en el medi ambient per assegurar el desenvolupament econòmic espanyol.
En altres paraules, malgrat que afirma que no s’ha de menystenir el medi ambient no posa límits a l’ampliació del Prat, ja que els valors econòmics segons Martín Blanco són “fonamentals” i no s’ha de sacralitzar el Delta del riu Llobregat.

El portaveu del partit taronja ha aprofitat per criticar els dos governs espanyol i català i acusa Sánchez de “rentar-se les mans passant-se la pilota als seus socis” pel que fa al traspàs dels MIR. Finalment, ha fet gala del tradicional discurs victimista al qual Ciudadanos ens té acostumats: “Crec que patim una política contrària a la igualtat, a la llibertat i al pluralisme lingüístic.”