Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

‘Mart’ arriba al CaixaForum de Barcelona

L’obra del mestre Diego Velázquez ha arribat al CaixaForum de Barcelona per integrar-se a l’exposició Velázquez i el segle d’or que s’inaugurarà el pròxim dijous 15 de novembre i que […]

Joan Vila i Boix 08/11/2018
Diego Velázquez, El déu Mart, 1638

L’obra del mestre Diego Velázquez ha arribat al CaixaForum de Barcelona per integrar-se a l’exposició Velázquez i el segle d’or que s’inaugurarà el pròxim dijous 15 de novembre i que està coorganitzada amb el Museu Nacional del Prado en el marc de l’aliança estratègica que mantenen des de 2011.

Tal com ha informat el museu de La Caixa en un comunicat ahir, aquest oli, datat de 1638, ha estat el primer a penjar-se a la sala d’exposicions i serà un dels protagonistes absoluts de l’exposició, la primera que es dedica al pintor a Barcelona.

Diego Velázquez. El déu Mart, 1638

A més de l’obra protagonista d’aquesta notícia, han arribat a Barcelona sis obres més de Velázquez, així com altres pintures de genis destacats del seu temps com ara Tiziano, Peter Paul Rubens, Luca Giordano, José de Ribera, Francisco de Zurbarán i Bartolomé Esteban Murillo. L’exposició permetrà entendre l’obra del geni barroc en el seu context artístic ibèric i internacional.