Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Marlaska, d’amic de les tortures a celebrar la no sortida dels presos polítics de la presó

Content amb les amenaces del Suprem contra els funcionaris de presons i diu que els presos de l’1-O no podien passar el confinament a casa

Redacció
Redacció 02/04/2020
Fernando Grande - Marlaska, ministre d'Interior / Gobierno

Marlaska menteix: “Atenent a quina és la seva situació penitenciària no està prevista aquesta possibilitat”

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, condemnat per permetre les tortures, ha donat suport al Tribunal Suprem i ha dit que atenent a quina és la situació penitenciària dels presos de l’1-O “no està prevista la possibilitat” que passin el confinament als seus domicilis. “Això és el que ha fet referir el Suprem”, ha apuntat, amb relació a l’advertència de l’alt tribunal a les juntes de tractament, que va avisar que si acordaven deixar-los sortir pel coronavirus podrien cometre un delicte de prevaricació i va dir que demanaria la identificació dels funcionaris que l’aprovessin. Les juntes de tractament de Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses ja han descartat deixar-los passar el confinament a casa.

Avala el Tribunal Suprem en la seva actitud amenaçadora contra els funcionaris de presons

Grande-Marlaska ha argumentat que “assumir que un condemnat ha de complir el confinament en un lloc diferent, al seu domicili” i no al centre penitenciari seria reconèixer que l’Estat “no garanteix la seguretat del conjunt dels seus ciutadans i part dels seus ciutadans són els interns”.

Marlaska mostra la vergonya i la infàmia dels dirigents espanyols incapaços d’acceptar el que demana l’ONU

En roda de premsa aquest dijous a la tarda, Grande-Marlaska ha remarcat que l’Estat “pot mantenir la salut” dels interns al conjunt de presons i ha agraït la “solidaritat amb el conjunt de la societat” dels presos, que passen “un confinament dins d’un confinament”. També ha agraït la feina dels funcionaris de presons.