Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

És l’hora del tercer grau als presos polítics

Deixant a part el que tots sabem, que a la presó no hi haurien d’haver entrat mai i que el judici va ser una farsa, ara és l’hora d’actuar davant de tanta ignomínia d’un estat espanyol ple de dirigents que, directament, són males persones.

L'Ull de Déu 02/04/2020
Pla general, extret de senyal institucional, de Jordi Turull durant l'últim torn de paraula al Tribunal Suprem

És l’hora de concedir immediatament el tercer grau i deixar que els presos polítics passin el confinament de la pandèmia a casa seva i esperar a veure què fa la fiscalia d’en Sánchez. Ho recorrerà la fiscalia? Si, aquella fiscalia que Pedro Sánchez va dir que depenia del gobierno. Deixem-los anar a casa i a veure què fa el president espanyol, que tant s’ha omplert la boca del diàleg. El voldrà mantenir o l’enterrarà definitivament?

És el mínim que ara cal fer: donar el tercer grau als presos polítics i confinar-los casa seva. És el que pertoca, han de ser a casa seva, com hi som tants altres milions de nosaltres, en lloc de córrer riscos innecessaris confinats a les presons.

Acabem de saber que les juntes de tractament han decidit denegar el confinament a casa dels presos polítics. És una resolució contaminada per les amenaces d’un indigne Tribunal Suprem, mostra de la injustícia espanyola, un tribunal que, en lloc de jutjar fets s’ha avançat en amenaçar en aplicar uns delictes quan encara no hi ha cap suposada infracció. Ja en tenien la tipificació i la sentència feta. Una ignominia més, una desena de presos comuns que tenen el 100.2 sortiran per anar confinats a casa, han tingut la sort que no compartien presos polítics. Això suposo que també és prevaricació, oi Tribunal Suprem ?

Davant de tanta ignomínia, cal una contundent resposta política que no pot ser cap altra que atorgar de forma immediata el tercer grau als nou presos polítics i que passin el confinament a les seves cases. De passada comprovaríem si el president espanyol és còmplice d’aquesta justícia venjativa o si ens sorprèn actuant amb dignitat fent que la seva fiscal general no recorri la decisió. Cal que els presos polítics estiguin a casa ja.