Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Màrius Carol avala la democràcia espanyola perquè “no es van registrar incidents rellevants” a la manifestació de Madrid

Tant li fa si hi ha presos polítics, exiliats o ciutadans anònims perseguits judicialment per participar en protestes i mobilitzacions. Per a Màrius Carol, director de La Vanguardia, Espanya és […]

Redacció
Redacció 18/03/2019
Màrius Carol, en una imatge d'arxiu

Tant li fa si hi ha presos polítics, exiliats o ciutadans anònims perseguits judicialment per participar en protestes i mobilitzacions. Per a Màrius Carol, director de La Vanguardia, Espanya és una democràcia perquè “no es van registrar incidents rellevants” a la manifestació sobiranista de Madrid. “Espanya és més democràtica del que de vegades els discursos encesos d’una part i l’altra ens volen fer creure”, ha escrit en un article d’opinió.

D’altra banda, Carol assegura que la gent de Madrid “va veure passar els manifestants amb més curiositat que indiferència”; obviant episodis com el que es pot veure en aquest vídeo, on un madrileny increpa i insulta un manifestant independentista que es passeja per la capital espanyola i decideix ignorar les seves provocacions.

El director de La Vanguardia també apunta a la bona fe de la premsa conservadora de Madrid i els partits de la dreta per no haver “escalfat l’ambient” fins al grau que ens tenen acostumats amb Catalunya. Tot un detall que s’ha d’agrair segons Carol, com també el fet que “Pedro Sánchez i Manuela Carmena van pretendre enviar a Europa un missatge de serenitat i tolerància” deixant manifestar-se democràticament ciutadans pacífics.

Opinió de Màrius Carol a La Vanguardia

Opinió de Màrius Carol a La Vanguardia

Relacionats