Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Marín retreu a Torra la situació a les residències i no dels impagaments del Gobierno per la llei de la dependència

“Mai he vist ni una estratègia ni una autoritat definides” i el govern s’hi ha posat “tard i malament”

Redacció 05/04/2020
Núria Parlón, Núria Marín i Ferran Mascarell en l'ofrena floral de la Diputació de Barcelona al monument de Rafael Casanova l'11 de setembre del 2019 (Horitzontal) .

Cap crítica a la gestió del govern espanyol ni cap retret pels incompliments de la llei de la dependència que obliga a l’estat a pagar el 50% del finançament dels serveis socials

La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha enviat aquest diumenge una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, retraient-li la gestió del Govern sobre la situació de les residències en plena pandèmia del coronavirus. “Malgrat les reunions mantingudes amb el Departament, mai he vist ni una estratègia ni una autoritat definides. En aquesta qüestió s’ha arribat tard i malament”, ha lamentat Marín, que ha assegurat que hi ha aspectes de la gestió de la Generalitat “que no funcionen de forma apropiada”.

El greu error del pacte de JxCat a la Diputació queda evidenciat per la manca de lleialtat de la institució al govern català

És la resposta de Marín a la carta que ahir dissabte Torra va enviar als alcaldes emplaçant-los a una “sòlida aliança” per exigir flexibilitat pressupostària i la derogació de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) al govern espanyol. La batllessa ha garantit que participaran d’aquesta reclamació, que “ha estat una de les grans reivindicacions del món local en els darrers anys”, per la qual cosa ha celebrat “tenir ara el recolzament del Govern de Catalunya en aquesta qüestió”. No obstant això, ha advertit que no és la prioritat ara mateix: “Ja tindrem temps d’abordar-ho. Ara ens hem de centrar en la lluita contra la pandèmia”.

Colau, l’alcaldessa de Sabadell, Iceta i ara Marín confirmen la deslleialtat de comuns i socialistes per amagar les greus mancances en la gestió de la crisi per part del govern espanyol de PSOE-PSC i Podemos.