Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

Marià Veloy guanya el premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb ‘El món comença’

|

- Publicitat -

L’escriptor i editor Marià Veloy (Barcelona, 1978) ha guanyat el XXXIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb ‘El món comença’, un manuscrit que rescata la figura de Toreski, un dels impulsors ara fa 100 anys de Radio Barcelona, precursora de la Cadena Ser. Toreski va ser un transformista, fill de Barcelona, que va omplir els millors teatres d’Amèrica, Europa i les Filipines, i que un cop retirat dels escenaris, es va posar davant dels micròfons de la ràdio i va convertir el mitjà en un fenomen de masses.

Publicitat

Veloy explora el personatge i el relaciona amb el present, “en una reflexió emocionada sobre la paternitat i el dol”, segons els responsables dels guardons.
Marià Veloy va col·laborar durant més de deu anys en mitjans com el diari ‘Avui’ o ‘Time Out’, i actualment treballa a la “minúscula i indomable” Twist and Shout
Editors, de la qual és un dels fundadors. És autor de la novel·la ‘Contra els homes d’acció’ i del llibre de poemes ‘El quadern de l’espia’, premi Mallorca 2020, entre d’altres.

Pel que fa a la resta del palmarès, el XXVII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha quedat desert, i el XXIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta l’ha guanyat Vicent Pardo amb ‘Bestiari’. El XVII Premi de Poesia Ibn Hafaja ha distingit Pasqual Mas i Usó per ‘Geòrgiques’.

A més, la guardonada amb el XVI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca ha sigut Marta I. Moreno, per ‘Franz i Màrion, 2019’. J. N. Santaeulàlia ha merescut el XXVI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per ‘Something’ i Maria Josep Payà, autora de ‘Mariola i la botiga de la font’, ha estat guardonat amb el XXVI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

Finalment, el VI Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Enric Solbes Consorci Ribera i Valldigna ha sigut per a Cristina Olibey i Pablo Pino per l’obra ‘La fuga’. El jurat, a més a més, ha decidit nominar com a finalistes d’aquesta categoria Paloma Muiña i Anna Clariana per l’obra ‘Jorge lleva el pelo largo’.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió