Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Marcel Vivet afirma que no anirà a l’entrega de la Medalla d’Honor del Parlament

L’activista represaliat ha comunicat la seva intenció de no assistir a l’entrega de la Medalla d’Honor de la Generalitat, ja que considera que “un gest simbòlic té sentit si les accions l’acompanyen”

Redacció
Redacció 10/09/2021
Imatge d'arxiu de Marcel Vivet anant a declarar al Palau de Justícia de Barcelona

El represaliat Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó i acusat d’haver agredit cossos policials en manifestacions independentistes ha expressat la seva voluntat de no assistir a la cerimònia d’Entrega de la Medalla d’Honor al Parlament de Catalunya.

Vivet ha expressat que “un gest simbòlic té sentit si les accions l’acompanyen”. El jove ha lamentat que està acusat per part de la Fiscalia de l’Estat espanyol, però també per l’acusació de la Generalitat de Catalunya i ha criticat que ho considera una “simple operació estètica”.

Vivet ha condemnat “la inacció política dels representants polítics” i ha afirmat que “tots tenen la seva part de culpa”. L’activista ha fet una afirmació dura sobre els polítics i s’ha dirigit al ciutadà.”Deixeu de ser gossos faldillers d’uns representants que no es mereixen el seu poble” ha etzibat en una piulada.

Segons el militant de “la resposta la donarem al carrer i fent que la repressió els surti molt cara. Hem de superar la reacció purament jurídica i passar a l’ofensiva política”. Així, ha donat a conèixer la seva veu amb una clara agenda antirepressiva.